Over Geert

Hij schildert al zo lang als hij zich kan herinneren en kan zich dan ook geen leven zonder papier, potlood, verf en linnen voorstellen.


Een echte Drent die z’n plekje heeft gevonden in Hoogeveen. Het schilderen zit in het bloed. In het hele gezin wordt veel over kunst en creativiteit gesproken. Hij is begonnen met olieverf in de jaren 70, om daarna zich te verliezen in de Aquarel. Vanaf 2000 is hij steeds meer gaan schilderen met acrylverf en heeft daarin een eigen techniek ontwikkeld. Zijn doeken hebben welhaast een primitieve en vulkanische uitstraling. Een constant ‘gevecht’ met natte verf op het canvas, die wordt verhit d.m.v. vuur of hete lucht.

Geert is ook fervent lid van de plaatselijke Kunstroute;
Kunstroute Hoogeveen

De ontmoeting met de musicus François le Roux uit Zuid Afrika in 2007 is een hele nieuwe inspiratiebron gebleken.
Door deze musikant ontdekte Geert in 2023 dat ook Vincent van Gogh, evenals Duke Ellington en Billy Eilish dit met elkaar gemeen hebben. Ondanks hun onderlinge verschillen delen ze één specifieke kwaliteit: Allen zijn ze in staat om klanken als kleur te zien. Dit wordt synesthesie genoemd.
(Niet te verwarren met ‘het op/met muziek schilderen’)

Dit specifieke zintuig heeft zeker effect op het werk van Geert en heeft het inmiddels weten te omarmen. Zo zou u hem zomaar kunnen tegenkomen op life-performen temidden van een orkest of andere muziekstromen…magisch om erbij te zijn.

Portret van Geert